| info@kozmetickisalonblisse.com | Bulevar Zorana Djindjica 44a | +38163 - 650 - 656

TRAJNA ŠMINKA

kozmeticki salon Blisse Trajna Sminka

Trajna šminka

Trajna šminka ili permanentna šminka predstavlja metodu korigovanja odredjenih nedostataka ili nepravilnosti na licu. Kako sami klijenti tvrde ova metoda obezbedjuje pored fizičkog zadovoljsta i ono unutrašnje, a to je vraćanje životnog elana i samopouzdanja. Tehnika trajne šminke vrši se ručno ili specijalnom mašinicom kojom se pigment unosi ispod površinskog sloja kože.

Cilj kozmetičkog salona Blisse i našeg tima je da nakon odradjenog tretmana Vaše lice ostane prirodno. Trajna šminka čini čuda, ne predstavlja invanzivnu metodu tretiranja lica i iz ovog razloga se mnogi i odlučuju na ovaj korak ulepšavanja svog lica. Iz našeg dosadašnjeg iskustva lice klijenta je najveći izazov. Ali ne brini te se, u sigurnim se rukama. Mi volimo izazove i veoma lako ih pretvaramo u zadovoljstvo. Tretman trajne šminke preporučujemo svakom ko ima bilo kakav estetski nedostatak. U našem salonu možete dobiti usluge iscrtavanja kapaka, usana i naravno najpopularniju metodu iscrtavanja obrva.

Japansko iscrtavanje obrva – MICROBLADING

Japansko iscrtavanje obrva – Microblading metoda je jedna od najpoznatijih metoda trajne šminke. Poznatija još i kao metoda kojom se postiže 3D izgled obrva. Svima nama je važno da i pored nekih korekcija naše lice izgleda prirodno i sveže. Dlacice koje se iscrtavaju predstavljaju stimulaciju prirodnog rasta dlake i baš zbog toga obrve izgledaju potpuno prirodno. Ovom tehnikom možete ih učiniti gušćim, ili ih možete u potpunosti iscrtati, u slučaju da ih nemate, čak im možete i promeniti oblik. Ono što je najvažnije je krajnji rezultat- potpuno prirodni izgled obrva.

Kako izgleda procedura?

Pretpostavljamo da Vas interesuje kako izgleda procedura. Pre samog tretmana veoma nam je vazno da razgovaramo sa našim klijentima o njihovim očekivanjima. Ovo tehnika je ipak po nečemu specifična. U čemu se ogleda ta specifičnost? Važno je da znate da se oblik obrva iscrtava prema fizionomiji lica, a ne prema  željama klijenta ili prema nagadjanju stručnog lica. Takodje, klijentu treba objasniti da su obrve nakon tretmana 40% tamnije i 25% deblje, nego što će biti nakon završene posttretmanske nege.

Pigmente koje koristimo su viskog kvaliteta i imaju odličnu postojanost. Kod japanske metode iscrtavanja obrva dlačice su tanke, tako da nema razlivanja boja. Procedura se vrši posebnim i preciznim nožićima (sterilisanim za jednokratnu upotrebu). Osnovni cilj MICROBLADINGA i tima kozmetičkog salona Blisse je potpuno prirodni izgled obrva i nakon nege.  

Oblik se iscrtava pomoću specijalnog šestara, dok klijent bira debljinu obrva.
Tretman se izvodi isključivo u sterilnim uslovima. Sama procedura traje oko sat i po vremena. Prilikom rada koristi se lokalni anestetik u tečnom obliku, što tretman čini bezbolnim. Nakon završenog tretmana neophodno je sprovesti adekvatnu kućnu negu od koje najviše zavisi opstanak boje u koži. Post tretman traje oko 7 dana.  Prva korekcija se radi nakon mesec dana, a svaka sledeća na 6-12 meseci

Trajna šminka obrva u tehnici POWDER EYEBROWS

POWDER EYEBROWS tehnika trajne šminke predstavlja jednu od najpopularnijih metoda ulepšavanja lica, naravno pored microbladinga. Ova tehnika trajne šminke se najlakše može opisati rečju senčenje, jer se vrši kao blago senčenje na veoma maloj dubini. Efekat koji ostaje nakon tretmana su svakako gušće, negovanije i punije obrve. Za razliku od microbladinga postupak se vrši mašinicom kojom se nanosi boja, odnosno pigment ispod već postojećih obrva.   

U zavisnosti od gustine bojenja, odnosno senčenja POWDER EYEBROWS tehnikom možete postići različite efekte, naravno one efekte koji su u skladu sa vašim željama. Bilo da je reč o jarkim i glamuroznim obrvama, potpuno prirodnim obrvama ili gustim obrvama sa finom teksturom. Ova tehnika ima široku upotrebu, ali uvek treba biti uskladjena sa Vašim obrvama da bi ostavila utisak prirodnosti. Trajna šminka senčenja obrva je namenjena apsolutno svakom i potpuno je bezbolna. Starijim ženama, ženama sa retkim obrvama, ženama koje su potpuno ostale bez obrva, potom osobama sa svetlim ili sedim obrvama itd. Takodje, puder tenika je bolji izbor za žene koje imaju jako masnu kožu sa proširenim porama.

Kao zaključak da napomenemo: posttretman traje 7 dana. Prva korekcija se vrši nakon mesec dana, svaka naredna na 12-15 meseci.

TRAJNA ŠMINKA USANA
Trajna šminka usana je permanentna šminka, namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta usana. To je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju crta vaših usana. Nesimetrične ili nepravilne konture usana se, zahvaljujući tretmanu trajne šminke, mogu potpuno korigovati. Depigmentacija usana može biti osvežena prirodnim senčenjem. Osnovni cilj nam je da, uz specijalne tehnike trajne šminke koje koristimo, vaše usne izgledaju punije i senzualnije. Nakon samog tretmana oseća se da je koža zategnuta, ali se brzo regeneriše. Otok se može javiti, ali da to zavisi od tipa kože. Važno je napomenuti da boja koja se unosi pod kožu nakon perioda perutanja (7 dana), postaje do 50% svetlija u odnosu na boju koju ste odabrali. Prva korekcija se radi nakon mesec dana.
Postojanost boje je individualna i zavisi od metabolizma i starosti klijenta. Traje od 2 god (za svetle nijanse) do 5 god (za tamnije nijanse).

TRAJNA SMINKA OCIJU – KAPAKA- EYELINER
Ubacivanjem boje u regiju gornjeg i/ili donjeg kapka, postiže se trajna sminka ociju koja ima za rezultat i produbljeniji pogled, povećanje gustine i boje trepavica, naglašavanje očiju i njihovih kontura… Kada je u pitanju ovakva trajna sminka, ajlajner kojim se iscrtavaju ivice kapaka može da bude različitih debljina. Najbolji efekat postiže se uz pomoć iscrtavanja tanke linije oko ruba očiju, ali trajna sminka ociju može biti i uočljivija, ukoliko ste ljubiteljke intenzivnijeg naglašavanja šminke. Ono što mi generalno preferiramo kada je u pitanju trajna sminka – ajlajner je poželjno da bude diskretniji, neupadljiv i u liniji trepavica za najprirodniji izgled. Oči je potrebno da izgledaju krupnije, ali tako da se ne vidi da je to postignuto šminkanjem, jer je to prvenstveno odraz profesionalnog i stručnog načina rada. Kada se radi ovakva trajna sminka, ajlajner na kapcima može da se izvuče celom dužinom ili delimično, od čega će zavisiti i vaš novi izgled očiju, pa time i celog lica. Tretman je bezbolan, nakon rada moze se javiti odok kapaka koji se povlaci za 24h. Prva korekcija se radi nakon mesec dana, osvezenje boje na 2-5 godine.