| info@kozmetickisalonblisse.com | Bulevar Zorana Djindjica 44a | +38163 - 650 - 656

NEGA TELA I SPA

kozmetički salon Blisse

Anticelulit masaža

VENTUZE-masaža čašama

Uzrok celulita, evidentno da nije samo posledica gojaznosti. Dugogodišnja medicinsko-naučna istraživanja potvrdila su da je pojava celulitapovezana hormonskom neravnotežom, fizičkim neaktivnostima, lošom cirkulacijom. Takođe, godine starosti, loša ishrana i loše životne navike, sve su to mogući uzroci problema. Ovakav splet okolnosti izaziva degeneraciju kologenih vlakana gde se zbog njihovih deficita grupišu masne ćelije, toksini i međućelijska tečnost koje mi osećamo kao male, ili veće kuglice (neravnine) ispod kože.

Šta su ventuze i zbog čega je ovaj vid anticelulit masaže efikasniji od drugih?

Ventuze su vakum čašice različitih oblika i veličina koje su kao drevna tehnika korišćene još pre 3000 godina u medicinske svrhe. Vremenom otkriveno je da kod žena koje su tretirane ovom vrstom masaže problem sa celulitom na koži je postepeno nestajao.

Vakum koji stvaraju čaše usisava deo kože i time izvalči dublje slojeve celulita. U isto vreme pojačava snadbevanje tkiva kiseonikom, čime ubrzava razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovakav efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje opuštene kože, stimulišući limfnu drenažu što pozitivno utiče i na imunološki sistem.Ova masaža za razliku od raznih LPG aparata koji funkcionišu na sličan (vakum) način, nema bumerang efekat zato što ne sabija celulit i ne vrši privremenu kozmetičku korekciju, već deluje na dublja tkiva povlačenjem mikrocirkulacije do površinskog sloja, što stimuliše proizvodnju novih kolagenih vlakana.

U našem salonu koristimo isključivo prirodna ulja i emulzije koja lako prodiru u tkiva, ne oštećujući pore na koži, već poboljšavaju njenu čvrstinu i hidrataciju.

Dozvoljeni broj tretmana: Ventuze se rade 3 puta nedeljno, a broj masaža zavisi od stručne konsultacije koju ćete dobiti u našem salonu.